Op de hoogte blijven van onze evenementen en feesten?

Verlichte optocht Gendt

“Gezelligheid tussen De Klok en Providentia”

Tip: 

Kom kijken tussen Providentia en De Klok. Daar is het gezellig met een groot overdekt verwarmd terras, warme Choco, warme Glüwhein, Boerenkool, broodjes Beenham, Bal en Worst. Hier vindt ook de optochtpresentatie plaats.

Het optochtterras en Café De Klok zijn geopend vanaf 17:00u. Dweilband De Duitekluiters verzorgt de muzikale omlijsting. De eerste wagens van de optocht zijn rond 19:45u bij Providentia.

Na de optocht (vanaf 21:00u) is iedereen van harte uitgenodigd om na te borrelen of te feesten in Providentia (topband Nightwind, prijsuitreiking en trekking loterij) en Café De Klok (café open, DJ Deprado in de zaal). Mis het niet!

Verzamelplaats loopgroepen:

Op de parkeerplaats naast zaal Providentia bij het overdekte verwarmde terras. Om 19.15 uur zullen ze onder begeleiding van de praalwagens van de Gentenarren en de Waskniepers naar Villa Ganita vertrekken voor start optocht.

Aanvoer route praalwagens:

De weg volgen naar de rotonde Kruisstraat - Langstraat en neem de afslag naar de Kruisstraat richting Kommerdijk en Poelwijklaan. Opstelplaats praalwagens: Opstellen in de Poelwijklaan.

Start en einde optocht

De start van de optocht is 19.30 uur bij ‘Villa Gannita’, het voormalige gemeentehuis. Nadat ook de ouderen onder ons die woonachtig zijn in het Zorgcentrum St. Jozef ‘Hof van Breunissen’ hebben kunnen genieten van de voorbij trekkende Verlichte Carnavals optocht, doet deze karavaan het centrum van Gendt aan. Het einde van de optocht is ongeveer 21.00 uur. De gezelligste plek om te kijken is tussen De Klok en Providentia (verwarmd terras, warme choco, glüwhein, optochtpresentatie). Daar begint de optocht rond 19:45u. 

Route

Nijmeegsestraat, Bernhardstraat, Ventweg/parallelweg Langstraat, Hendrik Braamstraat, Wilhelminastraat, Dorpstraat, Markt, Torenlaan, Burcht Graafstraat, Dijkstraat, Dorpstraat, Nijmeegsestraat waar de optocht wordt beëindigd voor de praalwagens. Voor de loopgroepen eindigt de optocht wanneer ze zaal Providentia voor de 2e maal passeren.

Prijsuitreiking

Voor de deelnemers staat het plezier voorop, maar natuurlijk doen ze ook een gooi naar de prijzen. We loven mooie geldprijzen uit in de categorieën: volwassenen wagens, volwassenen loopgroepen, jeugd wagens en jeugd loopgroepen. Iedere categorie zal worden beoordeeld op: presentatie, afwerking, originaliteit/actualiteit. De prijsuitreiking vindt na de optocht plaats in de grote zaal van Providentia.

De optochtcommissie bedankt voor hun grote steun en medewerking de sponsoren en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt de optocht te realiseren.