Op de hoogte blijven van onze evenementen en feesten?
https://www.gentenarren.nl/write/Afbeeldingen1/Evenementen/Verlichte optocht/image0.jpeg?preset=content
Winnaar praalwagen 2023: CV De Beunhoazen

21e editie Verlichte Optocht Gendt

De bonte stoet van carnavalisten en verlichte praalwagens zal weer te bewonderen zijn wanneer ze zondagavond 11 februari 2024 de straten van Gendt doorkruisen. De optocht start om 19.00 uur bij ‘Villa Ganita’. De karavaan trekt vervolgens door de centrumstraten van Gendt. Rond 21:00u passeert de laatste wagen de eindstreep bij het Julianaplein.

Een dringend verzoek aan de bewoners van de optochtroute:

Vanaf 17.00u uw auto s.v.p. niet langs de weg parkeren voor een goede doorstroming van de optocht. Evt. bezoekers erop attenderen hun auto elders te parkeren.  

Het is overal langs de route leuk om te kijken. Veel mensen kiezen er voor om bij Providentia of De Klok te kijken. Onder het genot van een (warm) drankje en met sanitaire voorzieningen onder handbereik. De eerste wagens van de optocht zijn hier vanaf ongeveer 19.30 uur.

Borrelen en prijsuitreiking na afloop

Direct na de optocht vindt in Providentia de prijsuitreiking plaats en kan er gezellig worden nageborreld onder het genot van feestelijke muziek. In De Klok start om 21:00u de afteroptochtparty (kaarten alleen aan de deur).

"Kiek veur een Piek" en stem voor de publieksprijs!

Tijdens de Verlichte Optocht kun je met een QR-code een stem uitbrengen voor jouw favoriete praalwagen. Een stem kost €1, oftewel een ‘piek’. De praalwagen met de meeste stemmen zal de publieksprijs winnen, maar het gaat niet alleen om de prijs. Met de opbrengst van de stemmen kunnen we de Verlichte Optocht ook in de toekomst blijven organiseren. ´╗┐Breng je ook je stem uit? Vaker stemmen mag ook. 

Route

Hier vind je de plattegrond en de route >>