Op de hoogte blijven van onze evenementen en feesten?

Verlichte optocht Gendt

We zijn er trots op dat we op zondag 11 februari 2024 al weer de 23e editie van de Verlichte Optocht in Gendt mogen organiseren. Een optocht die steeds drukker bezocht wordt en blijft groeien. Daar zijn we trots op!

Tip:  Het is overal langs de route gezellig. Maar aan de dorpsstraat rond Providentia en Café De Klok is het misschien nog wel het allerleukst om de optocht te beleven.  

De optocht start om 19:00 uur. Providentia en Café De Klok zijn ruim vooraf geopend. De eerste wagens van de optocht zijn vanaf 19:30 uur bij Providentia / De Klok.

Na de optocht (rond 20:30 uur) is iedereen van harte uitgenodigd om na te borrelen of te feesten in de knusse Narrenzaal in Providentia (prijsuitreiking, trekking loterij) of Café De Klok (café open, DJ in de zaal). Mis het niet! 

Verzamelplaats loopgroepen

Op de parkeerplaats naast zaal Providentia. Om 18.45 uur vertrekken de loopgroepen onder begeleiding van de praalwagens van de Gentenarren en de Waskniepers naar ‘Villa Ganita’ vertrekken voor start optocht. 

Aanvoer route praalwagens

De weg volgen naar de rotonde Langstraat/Kruisstraat en neem de afslag naar de Kruisstraat richting Kommerdijk en Poelwijklaan. Opstelplaats praalwagens: Opstellen in de Poelwijklaan.

Start en einde optocht

De start van de optocht is 19.00 uur bij ‘Villa Ganita’, het voormalige gemeentehuis. Nadat ook de ouderen onder ons die woonachtig zijn in het Zorgcentrum St. Jozef ‘Hof van Breunissen’ hebben kunnen genieten van de voorbij trekkende Verlichte Carnavalsoptocht, doet deze karavaan het centrum van Gendt aan. Het einde van de optocht is ongeveer 20.30 uur.

Route

Nijmeegsestraat, Bernhardstraat, ventweg/parallelweg Langstraat, Hendrik Braamstraat, Wilhelminastraat, Dorpstraat, Markt, Torenlaan, Burchtgraafstraat, Dijkstraat, Dorpstraat, Nijmeegsestraat waar de optocht wordt beëindigd voor de praalwagens. Voor de loopgroepen eindigt de optocht wanneer ze zaal Providentia voor de tweede maal passeren.

Prijsuitreiking

Voor de deelnemers staat het plezier voorop, maar natuurlijk doen ze ook een gooi naar de prijzen. We loven mooie geldprijzen uit in de categorieën: volwassenen wagens, volwassenen loopgroepen, jeugd wagens en jeugd loopgroepen. Iedere categorie zal worden beoordeeld op: presentatie, afwerking, originaliteit/actualiteit en verlichting. De prijsuitreiking vindt na de optocht plaats bij zaal Providentia.

De optochtcommissie bedankt voor hun grote steun en medewerking de sponsoren en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt de optocht te realiseren.