Op de hoogte blijven van onze evenementen en feesten?

Verlichte optocht Gendt

“Gezelligheid tussen De Klok en Providentia”

Dit jaar is het al weer de 20e editie van de Verlichte Optocht in Gendt. Een optocht die steeds drukker bezocht wordt en ieder jaar groeit. Daar zijn we trots op!

Tip:  Kom kijken tussen Providentia en De Klok. Daar is het gezellig en wordt ook de interne mens verzorgd.

De optocht start om 19:00 uur. Providentia en Café De Klok zijn ruim vooraf geopend. De eerste wagens van de optocht zijn vanaf 19:15 uur bij Providentia / De Klok.

Na de optocht (om 20:30 uur) is iedereen van harte uitgenodigd om na te borrelen of te feesten in de knusse Narrenzaal in Providentia (prijsuitreiking, trekking loterij) of Café De Klok (café open, DJ in de zaal). Mis het niet! 

Verzamelplaats loopgroepen

Op de parkeerplaats naast zaal Providentia. Om 18.45 uur zullen ze onder begeleiding van de praalwagens van de Gentenarren en de Waskniepers naar ‘Villa Ganita’ vertrekken voor start optocht. 

Aanvoer route praalwagens

De weg volgen naar de rotonde Langstraat/Kruisstraat en neem de afslag naar de Kruisstraat richting Kommerdijk en Poelwijklaan. Opstelplaats praalwagens: Opstellen in de Poelwijklaan.

Start en einde optocht

De start van de optocht is 19.00 uur bij ‘Villa Ganita’, het voormalige gemeentehuis. Nadat ook de ouderen onder ons die woonachtig zijn in het Zorgcentrum St. Jozef ‘Hof van Breunissen’ hebben kunnen genieten van de voorbij trekkende Verlichte Carnavalsoptocht, doet deze karavaan het centrum van Gendt aan. Het einde van de optocht is ongeveer 20.30 uur. De gezelligste plek om te kijken is tussen De Klok en Providentia. Daar begint de optocht rond 19:15 uur. 

Route

Nijmeegsestraat, Bernhardstraat, ventweg/parallelweg Langstraat, Hendrik Braamstraat, Wilhelminastraat, Dorpstraat, Markt, Torenlaan, Burchtgraafstraat, Dijkstraat, Dorpstraat, Nijmeegsestraat waar de optocht wordt beëindigd voor de praalwagens. Voor de loopgroepen eindigt de optocht wanneer ze zaal Providentia voor de tweede maal passeren.

Prijsuitreiking

Voor de deelnemers staat het plezier voorop, maar natuurlijk doen ze ook een gooi naar de prijzen. We loven mooie geldprijzen uit in de categorieën: volwassenen wagens, volwassenen loopgroepen, jeugd wagens en jeugd loopgroepen. Iedere categorie zal worden beoordeeld op: presentatie, afwerking, originaliteit/actualiteit en verlichting. De prijsuitreiking vindt na de optocht plaats bij zaal Providentia.

De optochtcommissie bedankt voor hun grote steun en medewerking de sponsoren en vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt de optocht te realiseren.