Op de hoogte blijven van onze evenementen en feesten?

De Versierders van de Gentenarren

Je ziet ze niet..... maar ze zijn er wel!

Een onzichtbare groep binnen het gezelschap. Onzichtbaar is hun werk echter niet. Ook de Versierders groep heeft al zeer lang een officiële status binnen De Gentenarren. In de jaren zeventig begon het carnaval steeds meer te leven en werd het alles zelf doen door het bestuur onmogelijk. Tijdens een vergadering bij Tinneveld deed men daarom een oproep aan de zaal. Men vroeg belangstellenden, die permanent zouden worden aangesproken voor het versieren van..... tijdens het carnaval, op te staan. Spontaan stonden er een stuk of 15 man op. De Versierders waren geboren.

De groep heeft altijd een slimme samenstelling. Er zijn er altijd bij met hele handige en technische handjes. Daarnaast heb je ook wat minder handige handjes maar die zijn weer handig in het ballonnen opblazen en slingers hangen. Iedereen draagt zo met zijn eigen specifieke talenten bij aan het versieren van de zaal.Een versierder is ongeveer 6 a 8 uur per man bezig om de zaal voor de voorstelling gereed te maken. Ook staat de groep klaar indien na afloop, i.v.m. andere activiteiten in de zaal, snel moet worden opgeruimd.

Daarnaast dragen de Versierders ook hun steentje bij in de opbouw van de carnavalswagen van De Gentenarren. Natuurlijk hoort gezelligheid ook bij deze "onzichtbare" groep. Na afloop van een avondje versieren gaat men niet direct naar huis. Nee, een borreltje op het goede werk hoort er gewoon bij. Daarnaast evalueren de Versierders elk seizoen met een gezellige feestavond.

De Versierdersgroep bestaat uit: Roy Joosten (the Boss), Peter Hetem, Wilfred Bosch, Bas Hetem, Jos Pruijn, Marilyn Tjallinks, Niels Sparnaaij, Jasper Joosten, John Geurts en Wim Boerboom.