Op de hoogte blijven van onze evenementen en feesten?
 

Prins Jan-Willem de Buutegewone nieuwe prins van het Sprauwenest

Al weken werd er druk gespeculeerd wie de nieuwe Prins van het Sprauwenest zou worden. Zowel op Facebook als in het dorp hield deze vraag de gemoederen flink bezig. Zaterdagavond, de elfde van de elfde, het dan eindelijk bekend! Jan-Willem Gerritsen is de nieuwe Prins samen met zijn schoonheid Anita.

Onder het motto ‘Gewoon Deurdonderen!’ zwaait hij de komende twee jaar het scepter over het Sprauwenest.Providentia was afgelopen zaterdag tot in de nok toe gevuld. De belangstelling voor de onthulling van de nieuwe Prins van Gendt was enorm. Veel carnavalisten, verenigingen en vriendengroepen waren erbij. 

Na de opening en een laatste dans van de Garde en de PrinseParels werd met een prachtig lied van de Gentekwekers afscheid genomen van het oude prinsenpaar, Prins Bram de Stoemper en schoonheid Daniëlle. 

En toen was het afwachten, een aantal zenuwslopende minuten brak aan. Na de pauze werd het donker in Providentia en bereikte de spanning zijn hoogtepunt. Na een spectaculaire openingsact met draken en boerderijdieren stond het nieuwe prinsenpaar op het podium.

Prins Jan-Willem de Buutegewone, brandweerman en bouwer bij de carnavalsgroep Buutegewoon gaat samen met zijn schoonheid Anita twee fantastische jaren tegemoet.