Op de hoogte blijven van onze evenementen en feesten?

De PrinseGarde

Onze PrinseGarde kent al een lange traditie. De oprichting van de Garde vond plaats in de regeerperiode van Prins Frans de Geoliede. De Prins zelf spande zich enorm in (gaf zelf de danstraining en zorgde voor de kledij en kolbakken) zodat de PrinseGarde in januari 1965 haar eerste optreden kon geven.

In de jaren erna hebben vele enthousiaste meiden gezicht gegeven aan de PrinseGardeDe Gentenarren hebben hierbij al die jaren mogen rekenen op een zeer constante factor. Het was namelijk Annelies Hendriksen die meer dan 40 jaar haar danstalent en creativiteit in de PrinseGarde stopte zodat het Gezelschap altijd kon rekenen op dansplezier van de Gardisten op het podiumGeneraties schuiven op zo ook binnen de PrinseGarde.

Annelies Hendriksen heeft de leiding inmiddels overgedragen aan Gera Hoogveld die in 2005 met een nieuwe PrinseGarde generatie is gestart. Niet zomaar een Garde. Nee, de dames hebben de eerste kneepjes van het vak mogen leren bij de jongste groep van het Gezelschap "de PrinseParels". De showdans trainingen worden verzorgd door Lotte Hetem. Organisatie en aankleding is in handen van Marianne Sparnaay en Lotte Hetem. De muziek wordt verzorgd door Erik Derksen en Wout Krechting.

De PrinseGarde bestaat uit: Eva Arends, Dide Sparnaay, Kiki Sparnaay, Fleur van Eden, Sarah Scholten, Sophie Scholten, Lisa Reijmers, Ghylene Truideman en Sanne Derksen.