Op de hoogte blijven van onze evenementen en feesten?

Rosenmontag Festival Lingewaard

Spetterend carnavalsfestival voor jong en oud

Op maandag 12 februari a.s. vindt in Providentia Gendt het Rosenmontag Festival Lingewaard plaats. Na het enorme succes van de afgelopen twee jaar kun je opnieuw genieten van dit carnavalsfestival voor de hele familie, dat wordt georganiseerd door de carnavalsverenigingen De Narrenpoel uit Angeren, de Waskniepers en de Gentenarren uit Gendt. 

Het Rosenmontag Festival begint om 13:00 uur en eindigt om 17:30 uur. 

Gezellig carnaval vieren zonder oppasproblemen

Veel mensen willen eigenlijk gezellig ouderwets carnaval vieren, maar hebben een oppasprobleem als ze jonge kinderen of kleinkinderen hebben. In het verbouwde Providentia hebben we de beschikking over 2 zalen en kunnen we een carnavalsfeest maken voor de hele familie. Zo is het voor iedereen feest: kids, ouders en grootouders.

Breed gedragen carnavalsfeest

Wij willen met zoveel mogelijk mensen samen carnaval vieren. De eerste editie in 2016 was direct een groot succes met meer dan 600 gasten. Niemand hoeft zich te jong of te oud te voelen. Gewoon een kaartje kopen en ouderwets van het carnaval komen genieten.

Doorlopend vertier op twee podia

Bezoekers krijgen opnieuw een zeer compleet en gevarieerd programma voorgeschoteld. We hebben goed geluisterd naar alle wensen en hebben opnieuw een keur aan artiesten kunnen vastleggen om er weer een geweldig carnavalsfeest van te maken. Het is een festival met doorlopend vertier op twee podia.

Programma grote zaal

In de grote zaal treedt de ervaren Brabantse carnavalsband Nightwind op. Daarnaast maken artiesten als Liesl van Possenhofen en Die Lustige Leute en de Duitekluiters hun opwachting. Tussen de bedrijven door houden de Duitekluiters en Deurdweilers de carnavalssfeer erin. 

Programma kinderzaal

In de foyer wordt voor de kinderen een zaal met een eigen podium ingericht. Er komt een carnavalsdisco en er zijn optredens van de Knieperinnen en de PrinseParels. Kinderen kunnen tussendoor ook naar de grote zaal. Er is toezicht bij de buitendeur; kinderen mogen niet naar buiten zonder ouderlijke toestemming.  

Aanvulling op het kindercarnaval

Het Rosenmontag Festival is een aanvulling op het traditionele kindercarnaval op dinsdagmiddag. Het kindercarnaval wordt met name door de heel jonge kinderen bezocht om hun eerste carnavalservaring op te doen. Dat is al jaren een succes en dat blijft. Het Rosenmontag Festival is een welkome aanvulling omdat dit een carnavalsfeest is voor de oudere kinderen en de hele familie. 

Kaarten

Kaarten zijn online verkrijgbaar via deze link. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 5, kaartjes voor kinderen kosten € 2,50 (inclusief ranja en loterij).

Gratis pendelpus

Gedurende de hele middag pendelt er een gratis Rosenmontagbus tussen Gendt en Angeren. De eerste bus vertrekt om 12:00 uur bij het Dorpshuis in Angeren. Grote groepen kunnen op afspraak in de hele gemeente Lingewaard worden opgehaald en gebracht.